Bántalmazás

2021.05.25. 07:30

Hólapáttal ütötte az idős férfit a buszmegállóban

A bántalmazás következtében megsérült 84 éves férfinak eltört az arccsontja.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Szikszói Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki az idős sértettet hólapáttal bántalmazó vádlottal szemben.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 februárjában Hernádkércsen az egész délelőttön át tartó italozást követően került szóváltásba a buszmegállóban várakozó 84 éves idős sértett férfival. A dühös vádlott múltbéli sérelmeit kérte számon az idős emberen. Nem maradt meg azonban a verbális vita szintjén: először több alkalommal mellkason lökte, majd, amikor a sértett védekezésképpen hátat fordított, a közeli kisbolt falának támasztott hólapáttal két ízben is arcon ütötte. A sértett 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett el a bántalmazás során.

A bíróság a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetővégzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában