Rongálás

2021.04.22. 19:57

Közmunkára ítélték kődobálásért

A Miskolci Járásbíróság tárgyaláson kívül közérdekű munka büntetést szabott ki garázdaság és rongálás miatt azzal a vádlottal szemben, aki kővel dobálta meg az utcán építési munkát végző sértettek autóját.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A bíróság végzése szerint a sértettek 2020. szeptember 18-án napközben Miskolctapolcán építési munkát végeztek, teherautójukkal a munkaterület mellett az utcán parkoltak. A vádlott arra kívánt elhaladni az autójával, azonban úgy gondolta, hogy a parkoló gépkocsi mellett nem fog elférni. Megállt, majd az ott dolgozó sértettek felé fordulva kifogásolta a parkolást. Az egyik férfival történt vita során az utcáról dió nagyságú köveket vett fel, majd azokat a sértettek és a parkoló autójuk felé dobta. A kövek a gépkocsi motorháztetejét és szélvédőjét érték el, minek következtében az autóban 142 ezer forint kár keletkezett. A helyszínen dolgozók sérülést nem szenvedtek.

A Miskolci Járásbíróság garázdaság és rongálás miatt a vádlottal szemben 100 óra közérdekű munka büntetést szabott ki és arra kötelezte, hogy az okozott kárt térítse meg. Amennyiben a vádlott a közérdekű munkát önhibájából nem végzi el, az szabadságvesztésre változtatható át. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű.

A bíróság döntése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában