kutyatámadás

2021.02.20. 10:07

Megvadult kutya támadott

A súlyos támadás miatt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola sárga labradorját műteni kellett, amputálásra is szükség volt.

Fotó: Vannai Judit

Kutyatámadás érte Abaújszántón Gyömbért és gazdáját, Kiss Barnabást.

Barnabás a munkahelyére igyekezett, amikor egy kertből kiszabadult kutya megtámadta őt és vakvezető kutyáját. Barnabás elesett, a sárga labrador pedig olyan sérülést szenvedett a megvadult kutyától, hogy a farka végét le kellett amputálni. A kutyát és gazdáját megtörte a támadás. Legalább egy hétre kiestek a munkából, jelenleg otthon vannak betegállományban Tornyosnémetiben.

Gyömbér kiképzőjével | Fotó: Vannai Judit

Barnabás abaújszántói munkahelyére tartott február 19-én reggel, amikor az üzem közelében egy nyitva hagyott kapun át rájuk rontott egy kutya. „Akkor vettem észre, amikor már nagyon közel volt hozzánk. Nem ugatott, a hörgését hallottam, és azt éreztem, hogy Gyömbér elém áll. A kutyám mintha megemelkedett volna, én elcsúsztam, kiesett a kezemből a hám és a póráz. Gyömbér elmenekült, a távolból hallottam a nyüszítését, akkor kaphatta el a németjuhász” – mondta Barnabás.

A férfi szerencsére nem sérült meg komolyan, azonban kiszolgáltatva érezte magát, hiszen nem tudott segíteni Gyömbérnek. Néhány kollégája látta az ablakból, milyen támadás érte a látássérült Barnabást, azonnal kiabálni kezdtek, kirohantak, megpróbálták elriasztani a megvadult kutyát.

„Amikor behívtam magamhoz Gyömbért és bementünk az üzembe, a kollégák szóltak, hogy vérzik a kutya. Ezután gyorsan kerítettek állatorvost és hívták a rendőrséget. Gyömbér farkának a végéről 3 cm hosszan volt letépve a bőr, kilátszott a csont, emiatt amputálni kellett a sérült részt” – mondta Barnabás.

Gyömbér | Fotó: Vannai Judit

Péntek délután Gyömbér magához tért az altatásból és azóta pihen gazdája mellett. 12 nap múlva mennek vissza állatorvosi kontrollra. A támadó kutya gazdája arról biztosította Barnabást, hogy kifizeti az orvosi költségeket. Barnabás és az alapítvány elismeri a jószándékot, azonban fontosnak tartják, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot a támadásról, hiszen egy vakvezető kutya és gazdája testi épségének veszélyeztetését el kell ítélni és meg kell előzni. Eddig nem volt ilyen esete az alapítványnak, és remélik, nem is lesz – tudtuk meg.

Gyógyulást kívánunk Gyömbérnek, nyugalmat és kitartást Barnabásnak.

(A borítóképen: Barnabás és Gyömbér)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában