kábítószer-kereskedelem

2021.02.04. 15:00

Bilincsben a tiszaújvárosi dílerek

A Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte azoknak a férfiaknak a letartóztatását, akik kábítószert árusíthattak Tiszaújvárosban.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a kábítószert a gyanúsítottak egyike szerezte meg, majd azt közösen értékesítették. Január 26-án a gyanúsítottakkal szemben különböző helyszíneken egyidejűleg rendőri intézkedésre került sor, melynek során egyiküknél alufóliába csomagolt kristályos anyagot találtak, melyet éppen értékesíteni próbált.

A másik férfi lakóhelyén kábítószer méréséhez használt mérlegeket, az adagoláshoz szükséges tárgyakat, illetve új pszichoaktív anyag tartalmú kristályos szert foglaltak le, melyeket a férfi utasítására hozzátartozója éppen próbált elrejteni.

A gyanúsítottakkal szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. A cselekmény miatt akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak a büntetéstől tartva a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárás eredményességét a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában