hivatalos személy elleni erőszak

2021.01.31. 08:30

Az autót rugdosta, és a rendőrökre támadt

Megrongálta a rend­őrök autóját az intézkedés alá vont férfi.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Ittasan támadt az intézkedő rendőrökre az a férfi, akinek büntetőügyében az Encsi Járásbíróság szerdán hozott ítéletet bíróság elé állítás keretében. A bíróság által megállapított tényállás szerint a rendőrök a vádlott férfival szemben január 24-én 22 óra után egy Encs közeli településen akartak intézkedni. Ennek érdekében a szolgálati gépkocsival az utcán megálltak. Amikor a vádlott észrevette a rendőröket, az autóhoz lépett, annak bal első sárvédőjébe belerúgott, megrongálva ezzel a járművet. A rendőrök közbelépésére a vádlott a járőrökre támadt, őket előbb bántalmazással fenyegette meg, majd egyikük kabátját megragadta és rángatni kezdte. A rend­őrök a vádlottal szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak, azonban a férfi a cselekményét továbbra is folytatta, tettének csak megbilincselése vetett véget. A vádlott a rendőrök autójának megrongálásával több mint százezer forintos kárt okozott.

A bíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak és rongálás miatt első fokon 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, 2 év próbaidőre felfüggesztve. Enyhítő körülmény volt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta és a sértettektől bocsánatot kért. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott ittasan követte el a cselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában