Kábítószer

2021.01.29. 16:58

A lakásán árulhatta a drogot

A Miskolci Járásbíróság január 29-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki borsodi településeken élőknek adhatott el feltehetően új pszichoaktív anyagot.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. január hónapban Felsőzsolcán – adagonként párszáz forintért – kínálta eladásra az úgynevezett herbált, más néven „hatós dohányt”. Amikor a rendőrök a gyanúsítottal szemben intézkedni akartak, a helyszínen további öt olyan személy is jelen volt, akik drogvásárlás céljából lehettek a lakásban. A nyomozóhatóság a házban talált új pszichoaktív gyanús anyagot, kábítószer adagolásához használható digitális mérleget és egyéb eszközöket, illetve készpénzt is lefoglalta.

Megszökhet

A gyanúsítottal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás. A cselekmény miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől tartva a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás eredményességét az eddig be nem azonosított bűntársai, vagy a fogyasztói kör befolyásolásával veszélyeztetné, illetve újabb bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

(A borítókép illusztráció)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában