Rablás

2020.12.08. 15:00

Hazakísérte, majd megütötte és kirabolta

Lakásában rabolhatta ki alkalmi ismerősét a férfi, a bíróság vasárnap letartóztatta.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock

A gyanúsított és a sértett férfi ugyanabban a lépcsőházban laknak Miskolc-Diósgyőrben a rendelkezésre álló adatok szerint. December 3-án együtt italoztak, majd amikor a sértett hazaindult, a gyanúsított elkísérte őt. Bement a sértett lakásába, ahol pénzt követelt ismerősétől. Amikor a sértett ezt megtagadta, a gyanúsított ököllel, nagy erővel megütötte őt. A sértett megijedt, elővette a nadrágja zsebéből a pénztárcáját, amit a gyanúsított kirántott a kezéből, majd a benne lévő 220 ezer forintot magához vette. Az ütés a sértett bal szemét érte, mely következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Távozása előtt a gyanúsított egy, a lakásban talált kerámia gyertyatartót még hozzávágta a tévé képernyőjéhez, ezzel további 150 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

A gyanúsítottal szemben rablás és rongálás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét. Ezért a bíróság 2021. január 6-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában