rajzpályázat

2020.12.08. 19:30

A téli időszak veszélyei a gyerekek szemével

Idén is sok gyermek küldte be alkotását a balesetmegelőzési bizottság felhívására.

Forrás: ÉM

A gyermekrajzok olyanok, akár a láthatósági mellények – megelőzhetik a baleseteket. Legalább is ezt vallja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőző Bizottság, amely ebben az évben is meghirdette közlekedésbiztonsági rajzpályázatát.

Így közlekedjünk!

Az elmúlt esztendőkhöz igazodva írták ki 2020-ban is a gyermekrajzpályázatot, méghozzá a „Téli veszély az utakon – közlekedésbiztonság gyermekszemmel” címmel óvodásoknak, illetve alsó és felső tagozatos iskolásoknak.

A rajzpályázatra évente számos rajz érkezik a területi, illetve megyei baleset-megelőzési bizottságokhoz, amelyet ezúttal is nagyon köszönnek. A műveket bírálók részéről alapvető elvárás volt, hogy sugározzon belőlük a közlekedésbiztonság fontossága, a téli közlekedés veszélyei és a baleset-megelőzés gondolata. Az így kiválasztott alkotások rangsorát a „művészi” kivitelre adott „pontszámok” döntötték el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság minden pályázónak megköszöni a részvételt, és gratulál a tizenkét díjazottnak, akikhez a bizottság – a járványhelyzet miatt ezúttal nem megtartott ünnepélyes eredményhirdetés hiányában – eljuttatja a nyereményeket, tájékoztatták.

(A borítóképen: Ivánkai Zsombor emődi kisdiák rajza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában