Cserbenhagyás

2020.04.17. 15:00

Balesetet okozott, majd elmenekült az ittas vezető

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy hatvannégy éves férfi ellen cserbenhagyás vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2019 szeptemberében egy borsodi kistelepülés belterületén ittas állapotban vezette személygépjárművét az éjszakai órákban. Ittassága miatt áttért a menetirány szerinti baloldalra, és az autó bal első részével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsi baloldalának.

A baleset helyszínéről anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy történt-e személyi sérülés, azonnal eltávozott. A szabályosan közlekedő gépjárművet vezető nő nem sérült meg, rögtön a vádlott után hajtott, és még a településen belül utolérte, ugyanis a vádlott az egyik ingatlannál megállt. A nő értesítette a rendőrséget, akik az intézkedésük során alkoholtesztert alkalmaztak, és megállapították a vádlott ittasságát.

Az ugyanilyen bűncselekmény miatt korábban már büntetett vádlottal szemben az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárást indítványozott. Figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető, tárgyalás mellőzésével tett indítványt fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában