Katasztrófavédelmi hír

2020.04.15. 17:00

A tilalom ellenére is sok a tűz

Hétfőn tizennyolc helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szabad területen keletkezett tűz miatt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Az érintett területek nagysága néhány négyzetmétertől öt hektárig terjedt. A legtöbb helyszínen száraz növényzet égett, de volt, ahol illegálisan lerakott hulladék lángolt. Kelemér határában kettő, míg Pácinnál öt hektáron pusztított a tűz. Az események során nem történt sérülés.

Figyelem!

2020. április 09-től az ország egész területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

A tarlók, nádasok leégetése milliós nagyságrendű pénzbüntetést vonhat maga után. Az, aki a szabályokat nem tartja be, az okozott kár megtérítésén felül tűzvédelmi bírsággal is sújtható. Ha egy szabálytalan égetés miatt keletkezett tüzet a tűzoltóknak kell eloltaniuk, a bírság mértéke 10 ezer forinttól egészen 3 millió forintig terjedhet!

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a baz.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában