Bűnmegelőzési Szabadegyetem

2019.11.07. 13:30

Idén a sportbiztonság a központi téma

A Bűnmegelőzési Szabadegyetem már hagyományos programnak mondható.

Bájer Máté

Nógrádi György a Miskolcon a Bûnmegelõzési Szabadegyetemen tartott elõadást

Fotó: Bujdos Tibor

A terrorelhárítás az a tevékenységi kör, ami az utóbbi évek során világszerte növekvő figyelmet kapott. Elengedhetetlen eszköze az erőszakosságot mutató szervezett bűnözés elleni fellépésnek. Az elmúlt 18 évben a terrorizmus az egyik legjelentősebb veszélyforrássá nőtte ki magát Európában is. Hazánkat eddig megkímélte a terrorhullám, azonban komoly kihívás olyan embert találni akár Miskolcon is, aki ne hallott volna a New Yorkban, Londonban vagy Párizsban történt merényletekről. Mondhatni, a terrorizmus összeurópai félelemfaktorrá vált. Bár a problémával szinte mindenki tisztában van, a megelőzés lehetőségeiről ugyanez már nem mondható el.

A Miskolci Egyetem Mentorius Tudás-és Képzőközpont, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében Bűnmegelőzési Szabadegyetem előadás-sorozat indult, melynek címe: „Sportbiztonság Európában és hazánkban”. Az ingyenes, regisztráció nélkül bárki számára látogatható előadások sorát Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő nyitotta, aki Európa biztonságáról és a terrorfenyegetettségről beszélt a tegnapi szeminárium során.

Szakemberek előadásai

– A Bűnmegelőzési Szabadegyetem már hagyományos programnak mondható: 2010-ben volt az első ilyen rendezvény – adott felvilágosítást Janasóczki Attila alezredes, rendőrségi szóvivő. – Az előadók és a központi téma változik, idén a sportbiztonság köré fonódnak az előadások, hiszen a különböző sportesemények során rengeteg ember gyűlik össze egy helyen, ez pedig komoly biztonságtechnikai intézkedéseket követel.

Ennek megfelelően az első előadás a terrorfenyegetettségről szólt, de a későbbiekben olyan szakemberek beszélnek majd a témában, mint Katona László, a Fradi Biztonsági Szolgálat operatív igazgatója, Baranyai Imre, az FTC biztonsági igazgatója, Szemán Norbert, a DVTK operatív igazgatója, vagy Varsás Tamás, DVTK event menedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában