Rendőrségi hír

2019.09.30. 09:00

Magas hozamú befektetést ígérhetett a csaló

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását.

Illusztráció

A gyanúsított szeptemberben először 60 ezer forintot, majd néhány nap múlva további 30 ezret vett át a sértettől annak ígéretével, hogy azt egy pénzintézet magas hozamú pénzügyi konstrukciójába fekteti. A hivatkozott befektetés azonban nem volt valós.

Miután a gyanúsított megtudta, hogy a sértettnek további 800 ezer forint készpénze is van, azt is meg akarta szerezni. Ennek érdekében nyugtát állított ki, melyen saját nevén túl a pénzintézet nevét is feltüntette.

A pénz átadása csak azért hiúsult meg, mert azt a sértett egy hajléktalanszálló páncélszekrényében tartotta, és a szálló munkatársa – gyanúsnak vélve az üzletet – nem engedte kivenni. A gyanúsítottal szemben nagyobb kárt okozó csalás kísérlete miatt indult eljárás.

A férfi rendezetlen életkörülményei és a vele szemben kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, ugyanakkor az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így elrendelte az illető letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában