Kék hírek

2019.07.04. 12:00

Fojtogatás lett a vitából

A bíróság jogerősen próbára bocsátotta a magáról megfeledkező taktaszadai nőt.

Illusztráció

Forrás: Dreamstime

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves nő ellen garázdaság vétsége miatt.

Szóváltással indult

A vádlott idén februárban, az egyik napon, a kora délutáni órákban Taktaszadán gyalogosan közlekedett, amikor észrevette a sértettet, akivel már volt vitája.

Odalépett a sértett nőhöz, és szóváltás kezdődött közöttük, ennek során a vádlott egy hirtelen mozdulattal mindkét kezével ráfogott a sértett nyakára, és mintegy öt másodpercen keresztül szorította. Cselekményének az vetett véget, hogy egy arra járó nő beavatkozott és közéjük állt. Ekkor a vádlott elengedte a sértett nyakát, azonban a bántalmazás során a sértett rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni, amely kórházba szállította.

A cselekmény következtében a sértett a nyak bal oldalán fájdalommal, nyelési nehezítettséggel és a pajzsporc duzzanatával járó 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Könnyű testi sértés

Könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt azonban nem terjesztett elő.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

A bíróság a váddal egyezően mondta ki a vádlott bűnösségét, az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában