Rendőrségi hír

2019.05.13. 18:00

Árokba fújta a szél a pótkocsit a 37-esen

A nagy erejű szél, az erős széllökések miatt nem mindegy, hogyan vezetünk. Az első áldozat már árokban a gesztelyi körforgó után.

Árokba fújta a szél a pótkocsit a 37-esen

Fotó: Vajda János

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az akár 70 kilométer/órás széllökések miatt megyénkre.

Belekapott, felborította

Ilyen nagy erejű szélnél már az sem mindegy, hogyan vezetünk, mint azt megtapasztalhatta annak a pótkocsis teherautónak a sofőrje is, akinek a pótkocsija az árokban kötött ki a 37-es úton. Mivel üres volt a vontatvány, a szél pedig belekapott a nagy felülete miatt, így megborította, és bár az összekapcsolás megtartotta és teljesen nem tudott felborulni, így is komoly akadályt okoz a gesztelyi körforgó utáni szakaszon.

A műszaki mentés idejére félpályás útlezárás és rendőri irányítás mellett halad a forgalom, így mindenki körültekintően közelítse az érintett útszakaszt, akinek arra van dolga!

Jó tanácsok nagy szélben

Az Országos Rendőr-főkapitányság az időjárási prognózisra való tekintettel a következő közlekedési tanácsokkal szolgál: viharos szélben csökkentse a sebességét, fokozott figyelemmel közlekedjen és tartson nagyobb követési távolságot!

Fotó: Olvasónk

Nagy szélben nem tanácsos olyan pótkocsit és utánfutót vontatni, amely könnyű és nagy az oldalfelülete, mert az erős szél könnyen felboríthatja! A viharos széllökések kiszámíthatatlanok. Két kézzel, erősen tartva fogja a kormányt, főként erdős részről nyílt területre közlekedve! Óvakodjon a hirtelen kormánymozdulatoktól!

 

Magas építésű járművek, teherautók, kamionok előzésekor a szél irányától függően számítson hirtelen fellépő oldalszélre vagy annak megszűnésére! A gyalogosoknak, kerékpárosoknak hagyjon a szokásosnál nagyobb oldaltávolságot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában