Környezetvédelem

2023.07.27. 11:58

Technológiai fejlesztés Sajóbábonyban

Az új beruházás következtében 2500 tonna szilárd, folyékony, gáznemű és iszapszerű hulladék hasznosítására és ártalmatlanítására lesz alkalmas az üzem.

Ujlaki Attila

Kiss László

Fotó: Bujdos Tibor

Komplex technológiai fejlesztéssel bővül Sajóbábony egyik jelenős hulladék feldolgozó üzeme. A projekttel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön délelőtt, ahol az új pályázat lehetőségeit ismertették. „Tekintettel a változó és egyre növekvő piaci keresletre a jelen fejlesztés keretében egy innovatív technológiájú, termikus oxidáció elvén működő berendezést létesít és helyez üzembe a Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft., mely éves szinten mintegy 2500 tonna szilárd, folyékony, gáznemű és iszapszerű hulladék hasznosítására és ártalmatlanítására alkalmas” – mondta Kiss László ügyvezető. 

Hozzátette: a fejlesztés eredményeként a társaság termelékenysége jelentősen nő, az új technológia pedig lehetőséget biztosít a folyamatosan növekvő kereslet rugalmas és színvonalas, valamint környezetbarát módon történő kielégítésére. „Az ipari berendezés kiszolgálása érdekében egy speciális gumikerekű, elektromos rakodógép is beszerzésre kerül a projekt keretében, mely a kemence beadagolóinak kiszolgálását fogja végezni” – hangsúlyozta.

Jelentős technológiai fejlődés 

A rakodógép gémes kialakítású, a hatékony munkavégzés érdekében tömör gumikerekekkel és robosztus kitalpaló lábakkal ellátott. A Nemzetközi Intelligens Szakosodási Stratégiában jelölt célkitűzések és prioritások megvalósulását több irányból is támogató technológiai fejlesztéssel a társaság technológiai háttere jelentős modernizáción esik át, aminek segítségével növelhető a termelékenység, jobban, hatékonyabban kihasználhatók a rendelkezésre álló erőforrások, nem utolsó sorban pedig lehetőséget biztosít a folyamatosan növekvő piaci igények színvonalas kielégítésére. A fejlesztés keretében a környezeti fenntarthatóság szempontjainak való megfelelés érdekében napelemes rendszer kialakítására kerül sor, továbbá a soft skill típusú képzés megvalósítására, valamint szakértői tanácsadási szolgáltatás keretében a logisztikai folyamatok optimalizálására, hangzott el. 

 

A fejlesztés eredményeként a társaság gazdálkodási folyamatai jobban szervezhetővé, erőforrásai magasabb szinten kihasználhatóvá válnak. Mindez jótékonyan hat a termelékenységére és a működési hatékonyságára, aminek eredményeként versenyképessége nő, piaci pozíciója erősödik. Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. egyébként Magyarország egyik legjelentősebb termikus ártalmatlanító és hasznosító üzeme az ipari hulladékok tekintetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!