Helyi gazdaság

2013.01.09. 14:31

NFA: az idén 4 milliárd forint fordítható földvásárlásra

Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - Az idén a költségvetés 4 milliárd forintot biztosít földvásárlásra - közölte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - Az idén a költségvetés 4 milliárd forintot biztosít földvásárlásra - közölte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) szerdán az MTI-vel.A közlemény szerint a szervezet "továbbra is a földpiac komoly szereplője kíván lenni", ezért minden olyan esetben élni fog elővásárlási jogával, amikor a hazai föld védelme azt indokolja.

Ennek szellemében az NFA 2012-ben több mint 700 hektár földdel gyarapította a nemzet földvagyonát elővásárlással, és arra törekszik, hogy a földalapba került területekből a lehető legtöbbet a földhaszonbérleti pályázati rendszerben hasznosítsák.

Az NFA-nál az MTI érdeklődésére közölték: a 4 milliárd forint, ha szükséges, teljes egészében elővásárlásra is költhető, mivel elsődleges cél a zsebszerződések megakadályozása. Az így megszerzett földet pedig - amely erre alkalmas - haszonbérletbe adják. Az NFA eddig már több mint 1400 haszonbérleti szerződést kötött több mint 23 000 hektárra.

A NFA jelezte: a 2012-es összesített adatok még nem állnak rendelkezésre működéséről.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában