Helyi gazdaság

2011.07.28. 17:35

Euróban stabil, svájci frankban gyengül a forint

Budapest  (MTI) - A forint árfolyama euróban stabilnak mutatkozik, jegyzése viszonylag szűk sávban ingadozik, a svájci frank erejével szemben azonban védtelennek tűnik a forint, és gyengül.

Budapest  (MTI) - A forint árfolyama euróban stabilnak mutatkozik, jegyzése viszonylag szűk sávban ingadozik, a svájci frank erejével szemben azonban védtelennek tűnik a forint, és gyengül.

 Az eurót csütörtök délután négy órakor 268,19 forinton jegyezték a szerda délutáni 268,02 forint után. A svájci frank árfolyama forintban 234,07 a szerda délutáni 231,53 forinttal szemben.

Az adósságplafonról kirobbant washingtoni politikai csatározás és az amerikai adósbesorolás rontásának veszélye miatt a devizák széles körével szemben gyenge dollár ellenében az euró stabilnak mutatkozott szerdáról csütörtökre, mivel az euró maga is nyomás alá került az euróövezeti pénzügyi stabilitással szemben felmerült újabb kételyek következtében.

A S&P hitelminősítő még szerdán este ismét rontott Görögország besorolásán, Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy a második görög segélycsomaggal még nem sikerült túljutni a viharzónán, valamint ellenezte egy "biankó csekk" kiállítását is az EFSF európai pénzügyi alapnak államkötvények másodpiaci vásárlásához.

Csütörtökre virradóra az euró jegyzése 268,50 forint környezetében ingadozott, a forint az európai kereskedés kezdetén erősödésnek indult, árfolyama 267-es euró jegyzésig javult. Az EU-Bizottság csütörtök délelőtt közzétett vártnál nagyobb mértékben romló euróövezeti gazdasági hangulat indexe kételyeket ébresztett az európai gazdasági növekedés ütemével szemben, a forint árfolyama 268 forint körüli euró jegyzésekre gyengült vissza.

A befektetési menedék szerepének köszönhetően a devizák széles körével szemben tartósan erős svájci frank a forint árfolyamán is nyomot hagyott csütörtökön, a jegyzés a kora reggeli 232 forintos szintről 234,50 forintra emelkedett.

A dollár árfolyama 187,86 forinton áll csütörtök délután 1,4288 dolláros euróárfolyammal, szemben a szerda délutáni 185,58 forintos és 1,4451 dolláros eurójegyzésekkel.

Száz jen 241,28 forintot ért az előző délutáni 237,70 forint és az éjszakai 240,50 forint után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!