Helyi gazdaság

2010.07.28. 18:21

250 munkahelyet teremt egy új gyár Mosonmagyaróváron

<p>Mosonmagyaróvár - Letették egy indiai tulajdonú autóipari alkatrészeket gyártó cég új gyárának alapkövét szerdán Mosonmagyaróváron.</p>

A társaság már második gyárának építését kezdi meg augusztustól a környéken, várhatóan 2011 áprilisára készül el. Az új termelőegység külső visszapillantó tükröket állít majd elő. Az üzem kétszázötven embernek biztosít munkát.

Az alapkőletételen Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta: a hazai gazdaság fejlődése érdekében olyan beruházásokra van szükség, amelyek egyértelműen erősítik az ország gazdaságát. Szabó Miklós polgármester is üdvözölte a beruházást. Azt mondta: az új termelőegység a munkahelyteremtés, az adóbevételek miatt és marketing szempontból is előnyös a városnak.

A cég augusztusban kezdi meg a gyár építését Mosonmagyaróváron. Mosonszolnokon már évek óta termelnek, ott is külső visszapillantó tükröket állítanak elő európai autógyártók, és azok magyarországi leányvállalatai számára.

Az új gyár a mosonmagyaróvári MoWinpark Innovációs és Kereskedelmi Központban épül majd. A 30 ezer négyzetméteres telek megvásárlásával egy több mint 10 ezer négyzetméteres csarnok építése kezdődhet el. Az új gyár átadását 2011 áprilisára tervezik.

Az új gyár építésével 250 új munkahelyet teremtenének. A dolgozók többségét magasan képzett szakmunkásként, gépbeállítóként és karbantartóként foglalkoztatnák.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!