Születésnap

2023.06.15. 17:06

Magyarsóki György nyugállományú tűzoltó ezredest köszöntötték

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték Magyarsóki György nyugállományú tűzoltó ezredest, Miskolc egykori tűzoltóparancsnokát.

Forrás: baz.katasztrofavedelem.hu/Dojcsák Dávid tűzoltó százados

A kerek évfordulóhoz Macz János Zsolt tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgatón és Dócs Róbert tűzoltó ezredesen, a miskolci katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjén kívül többen is gratuláltak az ünnepeltnek.

Magyarsóki György 1979 végén került az Állami Tűzoltósághoz, s miután elvégezte a szakirányú képzéseket, tűzoltóparancsnok-helyettesként, majd tűzoltóparancsnokként szolgált Tiszaújvárosban. 1987-től nyugállományba vonulásáig a Miskolci Tűzoltóságot vezette, de a kapcsolatát ezután sem szakította meg a szervezettel. Rendszeresen felkeresi volt munkahelyét, s egy-egy baráti hangulatú találkozón, vagy hivatalos rendezvényen, mindig nagy érdeklődéssel hallgatja a tűzoltóságot és a katasztrófavédelmet érintő változásokat. Alapítóként fontos szerepet töltött be a Miskolc város tűzvédelmének támogatására 1994-ben létrehozott „Szent-Flórián Miskolcért” Alapítvány Kuratóriumának munkájában, napjainkban pedig a kuratórium felügyelő bizottságának elnöki tisztségét tölti be az egykori tűzoltóparancsnok – számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában