Jegyzet

2023.03.07. 16:15

Kerekező

Detzky Anna

Detzky Anna

A technika fejlődésével és a környezettudatosság terjedésével egyre népszerűbbek Magyarországon is a kétkerekű járgányok, mint például az elektromos roller vagy bringa. A jó öreg lábbal hajtott kerékpár szintén kezd visszatérni mint kedvelt közlekedési eszköz a nagyvárosokban is. 

Ennek lehet anyagi oka, de sokan vannak olyanok, akik szeretnének többet mozogni, és azért pattannak két kerékre. A városi infrastruktúra és a KRESZ-szabályozás viszont lassabban képes csak követni az új trendet. A Dániában és Hollandiában jellemző útpadkás kerékpárutakról egyelőre még csak álmodhatunk. Ugyanakkor a hegyibringázásra koncentráló Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség már reagált az igényekre, és létrehozta kerékpárosbarát szolgáltatói hálózatát. 

Az aktív turizmust támogató miskolci szállásadók az elsők között csatlakoztak a jó kezdeményezéshez. Talán ennek köszönhetően többen választják majd a bringások közül is kirándulási célpontnak hazánk egyik legszebb hegységét, a Bükköt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában