Szerencs-Ond

2022.09.05. 11:01

Közösséget formál a verseny

Egynapos horgászversenyt rendezett a Vasutasok Szakszervezete Miskolc Területi Képviselete Ondon.

SFL

Díjazottak az ondi tóparton

Forrás: SFL

Mint azt Száraz József szakszervezeti vezető elmondta, a halak fárasz­tásához remek helyszínt biztosított az Árpád-hegyi halastó. 

– A programnak egyfajta közösségformáló és összetartó ereje van – sorolta Száraz József, majd hozzátette: – A választás azért esett erre a vízfelületre anno, mert hellyel-közzel központban helyezkedik el a Miskolchoz tartozó Sátoraljaújhely, Bánréve és például Jászkisér között, másrészt a szakszervezethez tartozó, pecázást kedvelő tagok nagyon jó halállománnyal ellátott tavon bizonyíthatták ügyességüket. 

– Való igaz – kapcsolódott a beszélgetésbe a tavi vállalkozás egyik tagja, Tóth-Balla Bianka –, nagyon jó a tó ellátottsága, és az idei aszály sem tett említésre érdemes károkat. Persze látható némi apadás, ám ez elenyésző, a vízforgató állandóan működik, egyszóval jól érzik magukat a halak. Szívesen jönnek családok, egy kisebb tóban pecázhatnak a legfiatalabbak, de egy kisebb játszótér is rendelkezésükre áll. Nem véletlenül vannak visszatérő vendégeink, a parti faházakban megszállhatnak, a fedett, étkezésre is alkalmas területen akár találkozókat tarthatnak. A német nemzetiségi önkormányzatok minden évben itt tartják összejövetelüket. 

Az országosra jutottak 

Az augusztusi vasutas horgászversenyre tizenkettő, ­háromfős csapat adta le nevezését, miután egy előversenyen megmérettették magukat. 

– Szakszervezeten belül vannak alapszervezetek, ők szerveznek 6-8 órás versenyeket, és az ott legjobb eredményt elértek nevezhetnek itt. Akik viszont Ondon értek el helyezést, részt vehetnek az országos megmérettetésen Zamárdiban, szeptember végén – mondta Száraz József. 

Az Árpád-hegyi halastavon már péntek este jelentkeztek az eredmények, és a szombat sem volt halmentes. Számos, nagyobb kopoltyús is horogra akadt, nem volt ritka a nyolc-tíz kilós ponty, kisebb méretekben a kárász és a compó, illetve az itt ritkának számító tokhal. Óránként mérték a kifogott mennyiséget, ezután visszaengedték a halakat a vízbe. A huszonnégy órás horgászverseny eredményhirdetésére szombat este került sor. A legeredményesebb a Szabó Dániel, Szabó Attila, Litkei Lóránt alkotta csapat volt (222,32 kg), a második Tarnóczi József, Lengyel Sándor, Ábel László (156,37 kg), a harmadik pedig a Jakab Péter, Kovács Gábor, Lengyel Gergő alkotta trió lett (148 kg). 

Száraz József szakszervezeti vezető különdíjban részesítette a legsúlyosabb, 14,64 kilogrammos pontyot akasztó Litkei Lórántot. A vasutasok összességében 898 kg halat emeltek ki a tó vizéből huszonnégy óra alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában