Kánikula hatásai

2022.07.22. 12:42

Nem a melegtől lett rosszul a férfi, éppen időben érkezett a segítség

A nagy kánikula hatással van az emberi szervezetre, könnyebben lehetünk rosszul, főleg a krónikus betegek és a melegre érzékenyek. Egy borsodi férfinél is erre gyanakodott első körben a felesége, ám kiderült, sokkal komolyabb a baj. Az eset rávilágít arra, hogy érdemes jobban figyelnünk a környezetünkben lévőkre, nehogy nagyobb baj történjen!

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Felesége azt hitte napszúrást kapott az a 60 év körüli, Borsod megyei férfi, akinek hirtelen elkent lett a beszéde hétvégén. A gondos férj a hatalmas kánikula ellenére sem hanyagolta el a veteményest és egész nap kertben szorgoskodott mielőtt leült a konyhában és egy pohár vizet kért volna. Az asszony ekkor vette észre, hogy valami nincs rendben és rögtön a mentők segítségét kérte. Az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán számolt be a sikeres életmentésről. Mint írják: „Tapasztalt mentésirányítónk azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, ami perceken belül helyszínre ért. Az életmentők megvizsgálták a beteget, akinél egy éppen zajló agyi katasztrófát állapítottak meg, így azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. Eközben tájékoztatták rádión a helyi stroke központot a hamarosan érkező beteg kritikus állapotáról. Gépkocsivezető bajtársunknak köszönhetően a szállítás sem vett igénybe sok időt és az utolsó pillanatban sikerült műtőbe juttatni a férfit, ahol azonnali életmentő beavatkozásokkal sikerült megállítani a további agykárosodást és megmenteni a beteg beszédközpontját is. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában