Tizenegyessel a millióért

2022.03.02. 18:00

Már mintegy ezren jelentkeztek a büntetőbajnokságra

Már mintegy ezren jelentkeztek a büntetőbajnokságra.

Kolodzey Tamás

Az idén ismét milliós fődíjért indulnak az országos tizenegyesrúgó bajnokság nevezői: az akció több mint száz selejtező helyszíne között határon túli sportpályák – három erdélyi és egy felvidéki – is található. Ráadásul nemcsak a házigazdák szintjén nyújt újdonságot a versenysorozat, hanem azzal is, hogy a gyerekek és a hölgyek is próbára tehetik ügyességüket. 
 

Ötvenen belül 
 

– Az országhatáron túlról Dunaszerdahely, Székelyvarság, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy is várja a célzókat – mondta Belicza János kelet-magyarországi helyszínmenedzser, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke, aki játékvezetőként is szolgálja a sportágat. 


– A területi fordulók májusban kezdődnek és augusztusig tartanak. A megyei döntőkre, majd az országos fináléra ősszel kerül sor. A legjobbak ismét az ország legújabb stadionjában, a Bozsik Arénában küzdenek az egymillió forintos fődíjért. A tavalyi kiíráshoz képest fontos változás, hogy minden nevező a lakóhelyéhez ötven kilométeren belül selejtezhet, és minden jelentkező legalább két kört mehet: az első fordulóban hibázók pótselejtezőn javíthatnak. Érdekesség, hogy a tavalyi győztes is kihagyta az első büntetőjét, de utána csaknem százat értékesített a végső győzelemig. 
 

A versenysorozatra jelentkezni ezen a honlapon lehet: tizenegyesrugo.hu 
 

(A borítóképen: Az esemény fővédnöke Király Gábor száznyolcszoros válogatott kapus)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában