Adomány

2021.11.19. 08:30

Várjuk a táblás csokikat

Az Észak-Magyarország szeretné megédesíteni az óvodások ünnepét. Várjuk olvasóink segítségét is!

Hegyi Erika

Az idén is szeretnénk meglepetést szerezni Mikulás napján a szerény körülmények között élő gyermekeknek. Ezért az Észak arra buzdítja olvasóit, hogy járuljanak hozzá egy-egy tábla csokoládéval a kicsik öröméhez. Ebben az évben a miskolci Nyitnikék óvodának segítünk, hogy a jóságos nagyszakállú minél gazdagabb csomagokkal rakhassa tele a puttonyát.

– Óvodánk a számozott utcák szomszédságában található, így ezen utcák gyermekei járnak hozzánk, valamint a körzetünkhöz tartozik a Lyukóvölgy egy része is. A számozott utcákban már kevesebb család él, mint évekkel ezelőtt, de így is sok gyermekünk van, ebben az évben 165. Növendékeink nagy része szerény körülmények között él, sokgyermekes vagy egyszülős családban. Azonban örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több szülő állt munkába az utóbbi időben. Mivel alacsony iskolázottságú emberekről van szó, főleg közmunkát vállaltak, vagy nagyobb, miskolci cégeknél kaptak állást. A családok élete emiatt is pozitívan változott, a szülők igyekeznek jobb körülményeket teremteni a gyermekeik számára, persze a lehetőségeikhez képest – sorolta a tagintézmény-vezető.

Mint mondta, a családok lakhatási körülményei is szerények, nem összkomfortos palotát kell elképzelni, de az óvodapedagógusok tapasztalatai szerint a szülők rendesen, tisztán járatják gyermekeiket óvodába. Ezen a téren is kedvező változások történtek az utóbbi években.

Nagy izgalommal

– A szülők igyekeznek az ünnepeket is emlékezetessé tenni. Mikulásra és karácsonyra gyermekeiknek ajándékot vásárolnak, nyilván az anyagi lehetőségeikhez mérten, de a növendékeink nem szokták azt mondani, hogy nekik nem hozott semmit a Mikulás. Egyébként nagyon várják a téli ünnepeket, nagy izgalommal készülnek rájuk. Természetesen az oviba is eljön minden évben a nagyszakállú, a csomagok megtöltésében segít a fenntartó is. Tavaly az egyik alapítvány támogatásával minden gyermeknek sikerült egy meséskönyvet ajándékozni. Boldogok voltunk, amikor az óvodásaink arról számoltak be, hogy otthon meséltek nekik a könyvből – újságolta Palik Szilvia. Elmondta azt is, hogy az adventi időszakban mindennap szereznek valamilyen meglepetést a gyerekeknek. Ez lehet egy-egy mese, dal, közös játék. Az óvó nénik báboznak a kicsiknek, akik ezáltal ráhangolódnak az ünnepekre. A Mikulás az idén beköltözik a tornateremben felállított házába. Ott látogatja meg őt minden csoport. A gyerekek énekelnek neki, lesznek közös játékok is, és természetesen mindenki megkapja a piros csomagot, tette hozzá a tagintézmény-vezető. Kérjük kedves olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az óvoda kis növendékeinek öröméhez. Szerkesztőségünk földszinti ügyfélszolgálatán helyeztünk el egy nagy, piros dobozt, kérjük, ebbe dobják be a csokoládét, melyet a Nyitnikék óvoda gyermekeinek szánnak. Határidő december 3-a, déli 12 óra.

(A borítóképen: Tavaly is szépen gyűltek a csokoládék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában