Hosszú volt az út a díjig

2021.09.28. 17:30

Gundel Károly-díjat kapott a híres encsi étterem

Az encsi Anyukám Mondta étterem tulajdonosai is elnyerték a 2021. évi Gundel Károly-díjat.

Apagyi Beáta

20210602 Encs fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Anyukám mondta étterem. képen: Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs

Fotó: Ádám János

Nyolcadik alkalommal döntött a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) – Gundel Károly születésnapján, szeptember 23-án – a Gundel Károly-díjazottak személyéről. Tizenhat jelölt közül választottak.

A díjat Gundel Károly ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben. Olyanok részesülhetnek az elismerésben, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. Az elismerést a vendéglátószakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

Dudás Szabolcs és testvére, Dudás Szilárd az Anyukám Mondta, illetve a Pizza, Kávé, Világbéke útjait egyengetve számtalan díjat zsebeltek már be a nyitás óta.

A vendégek szeretete

– Huszonhat éve jöttünk haza Olaszországból szülővárosunkba, Encsre. Akkor vásároltuk meg az Anyukám Mondta épületét, ami egykoron presszóként üzemelt, és ott kezdtük el a munkát. Onnan indult a pályafutásunk. Először bárként, majd pizzériaként szolgáltuk ki a vendégkört, később született meg az Anyukám Mondta étterem koncepciója. Egészen hosszú út van mögöttünk, aki látta, honnan indultunk, pontosan tudja, mekkora – emlékezett vissza a kezdetekre Dudás Szabolcs. – Nagyon büszkék vagyunk, hogy idáig eljuthattunk, anno álmodni sem mertünk arról, hogy 25 év múlva megkapjuk ezt a rangos elismerést. A továbbiakban is ugyanebben a szellemben, Gundel Károly munkásságához méltón szeretnék tevékenykedni a gasztronómiában. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nemcsak a szakma, hanem a közönség részéről is érkezik a pozitív visszajelzés. Ez az egyik legfontosabb, hiszen ha nincs a közönség szeretete, nincsenek a vendégek, akik nap mint nap jönnek hozzánk, akkor ezt a 25 évet sem tudjuk ilyen módon végig vinni – tette hozzá.

(A borítóképen: Dudás Szilárd és testvére, Szabolcs, híres éttermük előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában