kerékpártúra

2021.08.19. 15:30

A hosszú hétvégén izgalmas biciklis útvonalakat lehet felfedezni vonattal a Zempléni-hegységben is

A Zempléni-hegység az ország egyik legszebb, de kevéssé ismert területe, ahol számtalan remek kerékpártúrára nyílik lehetőség.

Forrás: MÁV

Legegyszerűbben és leggyorsabban a Budapestről kétóránként induló Hernád-Zemplén InterCity vonattal érhető el a tájegység, melyen 17 kerékpár szállítható kerékpárhelyjeggyel – tájékoztat a mavcsoport.hu.

A vonat a zempléni tájon Szerencstől Sátoraljaújhelyig több helyen megáll, így számos lehetőség adódik a környék felfedezésére: Tokajhegyalján bort lehet kóstolni, Olaszliszka-Tolcsváról a hegység belseje felé lehet elindulni, és akár a regéci várba is el lehet jutni, Sárospatakon megcsodálható a Rákóczi-vár, Sátoraljaújhelyen pedig a kalandparkban lehet aktívan kikapcsolódni. Innen közelíthetők meg a Hegyköz települései is: az egykori Hegyközi Kisvasút vonalán ma kerékpárút vezet, ami nagyszerű lehetőség a tekerésre. Útba lehet ejteni Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeumát, Füzérradványon a Károlyi-kastélyt, Pálházáról kisvonattal lehet utazni, Kőkapun át Rostallóra, de egészen a porcelángyáráról híres Hollóházáig vagy a részben újjáépített várával büszkélkedő Füzérig is el lehet tekerni.

Fotó: MÁV-START

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában