Napközis tábor

2021.07.03. 16:00

Kütyüzés helyett játék

Perecesen mindig vidám a nyár, és a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket.

Hegyi Erika

20190704 Miskolc-Perces fotó:Bujdos Tibor BT Észak Magyarország A Perecesi nyári táborban készült a riport.

Fotó: ÉM

Az idén is lesz Perecesi Nyári Napközis Tábor, ha valamelyik szülőhöz esetleg még nem ért el a hír, ne bánkódjon, mert lehet még jelentkezni. Mádai Linda táborvezetőtől megtudtuk, hogy a Miskolci Közintézmény-működtető Központban kell jelezni az igényeket a második és harmadik turnusra. A tábor első turnusa július 5-én, azaz hétfőn kezdődik, a harmadik pedig augusztus 13-án fejeződik be, a turnusok kéthetesek. Az eddigi adatok szerint 400 általános iskolás gyermek tölti majd a napjait gyönyörű természeti környezetben, hatalmas fák lombjai alatt.

A szülőknek nagy könnyebbséget jelent, hogy a perecesi napköziért nem kell hatalmas összeget fizetni, csak a tanév közben megállapított térítési díjat. Ez az állami iskolákba járó diákokra vonatkozik, de a napközibe az egyházi és az egyéb fenntartású intézmények tanulói is jelentkezhetnek. Az ő szüleik 1100 forint körüli összeget fizetnek naponta.

– Az egyéb tematikus táborok díjához képest ez nagyon kedvező – hangsúlyozta a táborvezető. – Perecesen a gyerekekre szakképzett és több évtizedes gyakorlattal rendelkező pedagógusok vigyáznak, akik izgalmas programokat szerveznek. Úgy válogattuk össze a nevelőket, hogy mindenféle képzettségű legyen közöttük. Lesz tanító, de testnevelő is, aki majd a sportjátékokat és -versenyeket irányítja. Mert versenyek és vetélkedők lesznek bőven, de aki ezeken nem szeretne részt venni, az sem fog unatkozni, hiszen nagyon sok játékunk van. Csocsó, társasjáték, kártya, tollas, pingpong, boksz­zsák, röplabda, kosárlabda, foci, színes ceruzák és színes kréták. A sportpályán kosárlabdapalánk és focikapuk várják a játékosokat. Esős időben sincs probléma, hiszen több zárt helyiség és nagy méretű esőbeálló is van a tábor területén, ahol kézműves-foglalkozásokat lehet tartani – sorolta Mádai Linda.

Különjáratokkal

Hozzátette: a gyerekek naponta reggel fél 8-tól délután fél 5-ig vannak a táborban, ami lefedi az iskolában tartózkodás idejét. Ez óriási segítség a dolgozó szülők számára. De az is, hogy az MVK különjáratokkal szállítja a diákokat a táborba, a buszra a város öt pontján lehet felszállni. Az elmúlt években a perecesi napközis gyerekeknek érdekes előadásokat tartott a rendőrség és a tűzoltóság, tavaly a DVTK is támogatta a tábort, a drogambulancia pedig izgalmas foglalkozásokat szervezett.

– A tábor egy kicsit szeretné visszahozni a ’80-as évek közösségi hangulatát. Itt nem kütyüzünk, nem telefonozunk, nem bömböltetjük a zenét, hanem olyan játékokkal próbáljuk meg a gyerekeket megismertetni, amelyeket kicsit elfelejtettünk az utóbbi években. Otthon, a négy fal között előkerül a tablet, a telefon, ami jó dolog, ha nem viszik a gyerekek túlzásba. Közösségben játszani azonban teljesen más élményeket jelent, és az a tapasztalat, hogy nagyon sok gyerek nem tud játszani. Ezen szeretnénk változtatni – jegyezte meg végül a táborvezető.

(A borítóképen: Hulahoppozó gyerekek a napközis táborban 2019-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában