könyvbemutató

2021.06.01. 18:00

Ideér az utazó Parnasszus

A Parnasszus költészeti folyóirat 25 évéről szóló Árnyak és szárnyak című könyvet is bemutatják – a lap országjárása, az Utazó Parnasszus keretében – a szerkesztőség munkatársai.

Forrás: rfmlib.hu

Gerendás Péter zeneszerző, énekes és Balázs István versmondó közreműködésével 2021. június 2-án, szerda délután fél 5-re a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár épületében (Miskolc, Görgey u. 11.) várják az érdeklődőket. A Parnasszus negyedszázados működése, népszerűsége elsősorban az alapító főszerkesztőnek, Turczi István József Attila-díjas költőnek köszönhető, aki eddigi munkássága elismeréseként megkapta Magyarország Babérkoszorúját és a Prima Primissima díjat is. A folyóirat eddigi történetét feldolgozó kötet mellett a legutóbbi lapszámot is bemutatják a jelzett időben és helyen. A lap történetéről, a most megjelent kötetről és további terveikről Vass Tibor József Attila-díjas költő, képzőművész beszélget Turczi Istvánnal.

Az irodalmi esten való részvételre a könyvtár honlapján regisztrálhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában