Gyermeknap 2021

2021.05.29. 19:15

Nem maradnak szórakozás nélkül a kicsik

Élő szereplős mese- vagy bábelőadás, szabadtéri kiállítás, édességet kínáló huszárok a gyermeknapon.

Nagy-Hankó Krisztina

20200913 Kaposvár A Süsü, a sárkány kalandjai című előadással nyitotta meg a 2020/2021-es évadot a kaposvári Roxínház. A zenés mesejátékot vasárnap délután tekinthette meg a közönség, ezzel pedig elindult a huszadik jubileumi évad. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

A járvány miatt a gyermeknapi nagy rendezvények idén elmaradnak. Azonban az enyhítésekkel élve a programszervezők igyekeztek szórakozást, kulturális elfoglaltságot kínálni a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva.

Színes kínálat

Május utolsó vasárnapján 16 órától például ökomese-musicalt láthat a közönség a Művészetek Házában, a Múzsák Társulatától. Elrepítik a közönséget a Kerekerdőbe, ahol Keszekusza varázsló és Teszetosza Manó lakik, erdei barátaival együtt. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben.

Az Ady Endre Művelődési Házban 17 órától a Süsü a sárkány zenés mesejáték várja az érdeklődőket, a Fogi Színház előadásában. A televízióból jól ismert egyfejű barátjával, a királyfival járja kalandos útját.

A Diósgyőri vár rekonstrukciója miatt idén a gyermekeket szüleikkel együtt a Lovagi tornák tere előtti vásártéren várják a szervezők. Helyi és környékbeli termelők portékáit ismerhetik meg, kézműves termékeket vásárolhatnak és ínycsiklandó finomságokat kóstolhatnak délelőtt 10 órától este 7 óráig.

Lillafüreden családi libegőzésre adnak lehetőséget, és a kalandpark is nyitva áll az érdeklődők előtt.

A Miskolctapolcai Avalon Parkban különféle programokkal, egész napos foglalkoztatással készülnek.

Máshol is lesz program

Nyékládházán szabadtéri kiállításon Dargay Attila gyermekfilmrendező mesefigurái várják a kicsiket vasárnap estig a Furmann Imre Művelődési Ház előtti téren. A legkisebbek számára kialakított KRESZ-pálya nyújt szórakozást, és gyermeknapon még egy kis meglepetésre is számítani lehet.

Arnóton vasárnap délután több ponton találkozhatnak a gyerekek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület lovasaival, akik csokoládéval is kedveskednek a gyerekeknek.

(A borítóképen: Süsüvel is találkozhatnak a miskolci gyermeknapon)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában