pályázat

2021.04.02. 12:00

Olvasással izgalmas a nyár

Bogácson nyaralhat a Hahó, könyvtársak! című pályázat legügyesebb csapata.

Forrás: ÉM

Az olvasás szeretetére való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, hogy egy életre beépüljön a mindennapokba. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ennek érdekében minden évben, így idén is meghirdette a Hahó, könyvtársak! című olvasás-népszerűsítő játékát. A pályázat fődíja igen ígéretes. A győztes csapat ingyenesen vehet majd részt Bogácson a könyvtár nyári olvasótáborában – hívja fel a figyelmet a könyvtár az internetes oldalán.

Kétfordulós verseny

A játékra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei általános iskolák 3. és 4. osztályos tanulóiból alakuló négyfős csapatok jelentkezhetnek. Intézményenként egy csoport vehet részt a versenyen. Az első írásbeli forduló feladatlapja már március elejétől elérhető a megyei könyvtár honlapján, amelyen fel kell tüntetni a csapat és a felkészítő tanár nevét is. A kérdések most Gévai Csilla Amíg megváltjuk a világot és Pásztohy Panka Halló, Mama! című könyvével kapcsolatosak. Szerepel köztük feleletválasztós, nyílt végű kérdés és hosszabb fogalmazás is, amelyek alapvetően a szövegértésre és a gyerekek figyelmére, memóriájára kíváncsiak a történetekkel összefüggésben. A megoldásokat postai úton a 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11., vagy e-mailben a [email protected] címre kell eljuttatni. Beküldési határidők: az I. forduló esetében 2021. április 26.; a II. fordulónál 2021. május 17. Az írásbeli fordulók során legjobban szereplő csapatok meghívást kapnak a könyvtárba, a 2021. június 7-én tartandó szóbeli döntőre. A tervek szerint a legjobb eredményt elérő csapat kapja meg a fődíjat. Ez egy gazdag programot kínáló, ingyenes olvasótábor lesz, a Bogácsi Thermálfürdő Kft. által üzemeltetett ifjúsági táborban 2021. július 12-től 16-ig.

(A borítóképen: Ezzel is a játékra buzdítanak a könyvtárosok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában