Részegen randalírozott

2024.05.19. 13:00

Akadályozta a forgalmat, majd megrongálta az autót Vizsolyban

Az Encsi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Boon.hu

Betörte a kocsi szélvédőjét

Fotó: MW

A vád szerint a férfi 2023. december 16-án este erősen ittas állapotban Vizsolyban, az egyik utcában tartózkodott a szintén ittas ismerősével. Az utcában egy férfi közlekedett gépkocsival, akinek haladását az úttesten gyalogosan, dűlöngélve sétáló férfi és az ismerőse akadályozták, így nem tudott tovább menni, ezért az autóval megállt. A férfi ismerőse az autót észlelve lement az útpadkára, a férfi azonban nem mozdult.  

A gépkocsit vezető férfi rövid várakozás után a járműből kiszállt és felszólította a vádlottat, hogy álljon el az útból, mert tovább szeretne menni. Erre a férfi dühében ütlegelni kezdte az autó szélvédőjét, ami ennek következtében pókháló szerűen berepedt, majd egy alkalommal belerúgott az első lökhárítóba. Miután a vádlott hajlandó volt lemenni az útról, a férfi távozott a helyszínről, majd értesítette a rendőrséget.

Megbortánkozást keltett 

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A járműben a vádlott  76 870 forint rongálási kárt okozott. Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában