rémálom

2021.04.03. 17:30

Hét gyerekkel maradt egyedül Zsolt a szörnyű tragédia után

A koronavírus miatt veszítette el édesanyját hét gyermek Szentistvánon.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock

A múlt héten családi tragédiát okozott a koronavírus Szentistvánon. Egy hetedik gyermekét váró családanya, Kitti került kórházba a betegség miatt, lélegeztetőgépre került, így hetedik gyermekét császármetszéssel hozta a világra, a múlt héten pedig életét veszítette. Mezőkövesden dolgozó férje egyedül maradt a hét gyermekkel, köztük az újszülöttel, ezért helyben, a térségben és országosan is sokan mozdultak meg érte.

Dobóné Koncz Judit, Szent­istván polgármestere kiemelte, jelentős társadalmi összefogás indult, gyűjtést szerveztek, támogatói számlát nyitottak Zsolt és családja számára. Az önkormányzat rendkívüli támogatást nyújtott a család részére, a baptisták is gyűjtést kezdeményeztek. Az újszülöttnek a helyi védőnő segítségével anyatejet biztosít az egri kórház. A polgármester szerint örvendetes, mennyi jó szándékú személy, szervezet van, aki fölajánlotta segítségét. Aki szeretne segíteni, számlaszámra utalással teheti meg, amit a család nevében előre is köszönnek.

A Baptista Szeretetszolgálat közleményében idézte Vas Zsolt, az édesapa szavait, aki még fel sem fogta igazán, ami velük történt. Olyan, mint egy rémálom, ordítani tudna a fájdalomtól, a gyerekek miatt tartania kell magát.

A pénzadományokat a Baptista Szeretetszolgálat az alábbi számlaszámra várja:

UniCredit – 10918001-55555555-55555555

OTP Bank – 11736082-20054403-00000000

Közlemény: Zsolt és gyermekei

(Borítóképünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában