adomány

2021.04.20. 18:30

Ajándékba kapták a mosókészüléket

Könnyebb lesz tisztán tartani a tiszaújvárosi mentők járműveit.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Újabb adomány érkezett a Tiszaújvárosi Mentőállomásra az elmúlt héten. Sokan igyekeznek megkönnyíteni a mentők munkáját, jött már felajánlás az önkormányzattól, és civilek is beálltak a segítők sorába. A napokban egy kiskereskedelmi lánc tiszaújvárosi áruháza ajánlott fel egy magasnyomású mosókészüléket a mentőknek.

Az átadás alkalmával Koós Zoltán, a tiszaújvárosi áruház vezetője elmondta: országosan 17 millió forint értékben segíti az áruházlánc a kórházakat és egészségügyi intézményeket. Ennek köszönhetően minden hipermarketnek 50 ezer forint áll rendelkezésére, hogy olyan adományt vásároljanak, amire igazán szükség van.

Nagy segítség

A koronavírus-járvány miatt megnőtt a riasztások száma a tiszaújvárosi mentőknél is. A pandémia előtt átlagosan naponta tízszer-tizenkétszer indultak útra, az utóbbi hónapokban ez a szám 17-18-ra emelkedett.

– A gépkocsivezetők munkáját nagyban megkönnyíti majd ez a készülék – nyilatkozta a tiszaujvaros.hu-nak Lovas Attila, a Tiszaújvárosi Mentőállomás vezetője. – Egy-egy mentőautó nagy felületet jelent, és a gépkocsivezetőknek minden reggel, műszakváltás után le kell mosniuk a járművet. Az ajándékba kapott készülék azonban nagy segítség lesz, használatával könnyebbé válik a járművek tisztán tartása. A tiszaújvárosi mentők más segítséget is kaptak. A Cipó büfé hamburgerrel vendégelte meg az ebédidőben betérő bajtársakat. A büfé csatlakozott az „Egy mentős sem maradhat hamburger nélkül!” országos mozgalomhoz, ami azután kezdődött, hogy valaki a fővárosban feljelentett egy mentőt, aki néhány percre megállt egy büfénél, hogy ebédet vegyen.

Lakatos-Tógyer Ágnes, a büfé tulajdonosa jelezte, rendszeresen segítenek, nem csak a mentőknek, de a rendőröknek és a tűzoltóknak is. Így szeretnék megköszönni áldozatos munkájukat.

(A borítóképen: A tiszaújvárosi mentőket hamburgerrel vendégelték meg [illusztráció])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában