Kertész

2021.02.20. 14:30

Mindenképpen végezzük el a csíráztatási próbát!

Hasznos lehet tenni egy próbát a magokkal, még akkor is, ha tavaly szedtük.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ha nem is vethető vagy ültethető még sok minden a kertben, de az ehhez való előkészületeket már megtehetjük ezekben a napokban is. Rendeljük meg azokat a díszcserjéket, melyeket márciusban el szeretnénk ültetni. Ha fagymentes az idő, az ültetőgödröt is előkészíthetjük számukra. A meglévő magjainkból végezzünk csírázási próbát. Néhány magot ültessünk el, vagy csak rakjuk nedves, csírázást elősegítő közegbe (vatta, gyapotféle, akár papír). Ha a magunk eredésnek indul, akkor még alkalmas a vetésre, és használhatjuk idén. Ezt főleg abban az esetben érdemes elvégezni, ha nem tavalyi, hanem még tavalyelőtti magokkal szeretnénk próbálkozni.

Cserepekbe, ládákba

A hiányzó magokat rendeljük, vásároljuk meg. A korán kiültetésre kerülő növényeket kezdjük elvetni cserepekbe, ládákba, hogy időben ki tudjuk palántázni. A paradicsom- és paprikapalántákhoz – ha május közepe körüli kiültetést szeretnénk – február közepe-vége felé ültethetjük a magokat.

(A borítóképen: Készítsük elő a földet a palántáink számára!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában