pezseg az élet

2020.06.11. 20:00

Bulinegyedként pulzált a miskolci Szinva terasz

A vendéglátósoknak pörgős, míg a rendészeknek nyugodtabb hétvégéjük volt.

Bájer Máté

A nő a Szinva terasznál fürdött, a videón jól beazonosítható a helyszín

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Az elmúlt hétvégén kiderült, hogy a belváros nem felejtette el a járványidőszak alatt, mi a jókedv és a szórakozás; ismét felszabadult fiatalos arcát mutatta. Pezsgő élet, vidám asztaltársaságok és rengeteg ember: így lehetne leginkább jellemezni a Szinva teraszt, ami a főváros divatos bulinegyedeire emlékeztető energiával pulzált. Voltak szórakozóhelyek, amiknek az elmúlt hét igazi mérce volt, az újranyitást követő időszámítás első mérföldköve. Más helyeken a pultosok már belerázódtak a növekvő vendégszámmal járó forgalomba, és rutinosan vették a kihívásokat. Egy biztos: vendégből nem volt hiány.

Gyalogosan is ellenőriztek

Nemcsak a bárok, de az éttermek is telt házzal működtek, legalábbis erre lehetett következtetni, elnézve a teraszokat. Szerencsére a fokozott érdeklődés és a vidám hangulat nem lépett túl bizonyos határokon: a rendészeti szolgálatok tapasztalatai szerint viszonylag nyugodtan telt a hétvége, rendkívüli esemény – garázdaság, verekedés – nem történt.

– A Miskolci Önkormányzati Rendészet (Miör), a rend­őrség és a polgárőrség az elmúlt hétvégén is közös szolgálatot látott el az esti és éjszakai órákban a belváros területén – válaszolta kérdéseinkre a városháza sajtóosztálya. – A gyalogos járőrpárok ellenőrizték a belvárosi tereket, utcákat, mindezt kiegészítette és támogatta a Miör térfelügyeleti kameraképeket figyelő szolgálata.

Akadtak szabálysértések

– Természetesen akadtak kisebb szabálysértések. Több esetben történt intézkedés a Szinva teraszon fekvő, befolyásolt állapotban lévő személyekkel szemben, akik egészségügyi ellátásra nem szorultak, a helyszínt felszólításra elhagyták. Akadtak azonban olyan részek is, ahol nehezebb volt a rend fenntartása – írta a sajtóosztály. Így fogalmaztak: „A Centrum áruház vonzásában újra érződik a környéken található kereskedelmi egység hatása, mivel itt több esetben szabtak ki helyszíni bírságot közterületi alkoholfogyasztás miatt.”

– Még vasárnap délelőtt is szükség volt intézkedésre a térfigyelő kamera felvételei alapján: a járőrök két elfekvő személyt indítottak útnak – tájékoztatott az önkormányzat sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában