fiatal tehetség

2020.05.05. 09:00

Nagy álma, hogy egyszer majd színpadon állhasson

Gadus Fábián a rap műfaját választotta, hogy kifejezze önmagát.

Apagyi Beáta

Forrás: Gadus Fábián fotója

Hamar kiderült, hogy jó füle van a zenéhez, ritmus­érzéke kiemelkedő, kicsiként sem okozott számára nehézséget, ha mások előtt kellett szerepelnie. Nem volt kérdés számára, hogy akar-e zenével foglalkozni, vagy sem.

A most 18 éves Gadus Fábián, miután megtanult gitározni és dobolni, 12 évesen érezte először, hogy számára leginkább a rap, illetve a hip-hop műfaj nyújt élvezetet. Így megpróbált ennek megfelelően szövegeket kreálni. Ezeket eleinte bevallása szerint ekkor még a kezdetlegesség jellemezte, nem állt össze minden elsőre. Próbál a saját életéből ötleteket meríteni. Mint mondta, stabil körülmények között nőtt fel, így olyan témákat választ, amiket hitelesen tud előadni, figyelembe véve a rapzene sajátosságait.

Az első mérföldkő

A szövegeket saját maga, a dallamokat már csapattársával és jó barátjával, Takács Dani segítségével készíti. A zenei alapokban és az utómunkálatoknál rengeteget segít neki, így a kettőjük munkájának gyümölcse a végleges dal. Bár még rádiós, televíziós műsorokban nem szerepelt, nemrég elérte zenei pályafutásának számára jelentős mérföldkövét.

„Fige barátommal elkészítettük az első közös számunkat, ami rövid időn belül elérte a 10 ezer letöltést a YouTube-on. Illetve az első profi videóklipem is megjelent, ami szintén nagy sikert aratott” – mesélte büszkén.

Célközönségét a saját korosztályában vagy fiatalabbakban látja, de igyekszik mondanivalóival mindenkihez eljutni nemtől, kortól függetlenül. Tisztában van azzal, hogy a vele egykorúak közül többen is próbálkoznak a rap műfajában. Arra a kérdésre, hogy az övé mivel nyújthat többet, az alábbi választ adta:

„Az én dalaim főként a témaválasztásban különböznek, törekszem arra, hogy szövegeim minél kidolgozottabbak legyenek, miközben hétköznapi, emberi érzéseket fogalmazok meg.”

Művészet és sport

Fábián a zene mellett aktívan sportol, korábban dzsúdózott, úszott, később kezdett bele a kosárlabdázásba.

„A művészet és a sport mindig jól megfértek egymás mellett az életemben. Párhuzamosan játszottam színházban, reklámfilmben, miközben teljesítettem a pályán vagy a medencében. Viszont önmagam megmutatásában, kifejezésében abszolút a zene segített. Most fogok érettségizni, aztán szeretnék egyetemre menni. Mindenképp folytatom a zenélést, hiszen nagy álmom egyszer közönség előtt a színpadon állni.”

(A borítóképen: Gadus Fábián)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában