Otthoni Dallamok

2020.04.16. 11:00

Különleges versenyt rendeznek a furulyások

Országos online furulyaversenyt hirdetett meg a tardi Forrás Alapfokú Művészeti Iskola.

Tóth Balázs

Az Otthoni Dallamok című versenyre négy korcsoportban várják a jelentkezőket, akik Garamvölgyi-Bene Beáta művésztanár szerint már szép számmal vannak, saját tanítványaikon kívül mezőkövesdi, miskolci és encsi zeneiskolások is beadták jelentkezésüket a versenyre.

Videót várnak

Előbb a nevezési lapot kell eljuttatni az [email protected] címre, majd egy videót várnak, amelyen a tanuló, akár egy élő versenyen, előadja a kötelező és a szabadon választott darabot. A kötelező darabok korcsoportok szerint növekvő sorrendben: Gervaise: Táncdal, Giorgio Mainerio: Ballo Angelse, Régi magyar tánc (I. Allegro), Harvest home – ír népdal. A versenyen kizárólag barokk furulyával szerepelhetnek a gyerekek, a kotta nélküli játék nem feltétel. Nevezni és a videót elküldeni legkésőbb május 4-ig lehet. A háromtagú szakmai zsűri – Kozák Anita, Csiki Lilla, Garamvölgyi-Bene Beáta, akik mindhárman zenetanárok és a zeneművészeti főiskolán végeztek furulya szakon – az első három helyezettet díjazza korcsoportonként, s osztanak ki különdíjakat is, például a művészeti iskola Facebook-oldalán közönségszavazást tartanak majd a május 11-i eredményhirdetésig.

Garamvölgyi-Bene Beáta elmondta, azért találták ki az online versenyt, mert digitális oktatás folyik, s minden megyei, régiós és országos verseny elmarad. A megmérettetés viszont motivációt jelenthet a gyerekek és tanáraik számára. Ilyen versenyt még nem rendeztek eddig. Elmondta, a gyerekek zongorakísérettel is előadhatják a választott műveket, ez jelentheti azt is, hogy a zongorajáték felvételről megy.

(A borítóképen: Garamvölgyi-Bene Beáta online furulyaórát tart | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában