Élet a karanténban

2020.04.19. 15:30

Eljött az idő, amikor mindenki kertet művel

Egyelőre nem tapasztal nagy változást sem a mindennapjaiban, sem a munkájában Tudós-Konkoly Andrea dísznövénykertész, a Dr. Park vezetője, kertészeti rovatunk állandó szaktanácsadója. Hozzáteszi: reméli, hogy ez így is marad.

Horváth Imre

Fotó: Bujdos Tibor

– Nálunk az üzletben megugrott a vásárlók és az érdeklődők száma, így ebből a szempontból nincs panaszra okunk. Nagyon sokan gondolkodnak úgy, hogy elkezdenek a kerttel, az udvarral foglalkozni, mert most otthon vannak, és van rá bőven idejük. Sok anyagot vásárolnak, szaktanácsot kérnek, és olyanok is belevágnak a dologba, akik eddig nem csinálták, most valóban mindenki kertészkedik – mesélte el érdeklődésünkre Andrea.

A kérdésünkre, hogy mennyire tapasztalnak a hozzájuk betérők körében óvatosságot, elővigyázatosságot, azt válaszolja, hogy ez nagyon változó. Az idősebbek elővigyázatosabbak, szinte mindannyian viselnek kesztyűt, maszkot, viszont a fiatalabbak körében ez ritkább, sokkal kevesebben használnak védőeszközöket. Megbízások tekintetében kertépítéseknél, parkosításoknál nincs kevesebb munkájuk, abszolút nincs távolságtartás, egyetlen nagyobb cég kérte, hogy halasszák el a tervezett munkát, mert nem tudja még, mit hoz a jövő, a gazdasági helyzet, így inkább kivárnak. Ezen a területen is tapasztalják, hogy rengeteg szaktanácsadást kérnek tőlük.

Egynyári virágok

– Az üzletben elsősorban az ültetni való, egynyári virágokat keresik, hogy ezzel vigyenek egy kis színt és vidámságot az otthonukba a nehezebb időkben. Emellett hatalmas reneszánsza van a gyepszőnyegnek, sokan vették a fejükbe, hogy most megcsinálják a vágyott, tökéletes füvet az udvarukra. Mivel sok virágtermelő került nagyon nehéz helyzetbe, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálok segíteni rajtuk, és termelői vásárokat rendezek folyamatosan, hogy legyen lehetőségük a megtermelt termékeiket rajtunk keresztül eljuttatni a vásárlókhoz – mondta el Tudós-Konkoly Andrea.

Hozzátette: ő egyelőre nem aggódik és az ismeretségi körében, családjában sincs olyan, akit a kialakult helyzet rosszul érintett volna, elveszítette volna az állását, vagy beteg lenne, és reméli, hogy nem is fordul ilyen elő később sem.

(A borítóképen: Tudós-Konkoly Andrea)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában