Buliajánló

2019.07.11. 16:00

Bulimaraton Tiszaújvárosban, Rudán Joe Miskolcon, klezmer Tokajban

Mutatjuk a XXI. MOL Triatlon Nagyhét programját, és a hétvégi miskolci bulikat! Buli vaaan!

Július 11., csütörtök

20.00 A Neoton Família koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

Neoton Família | Fotó: Vajda János

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja.

A Neoton Família magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ez utóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban. A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar együttese, harminc körüli magyar nyelvű és tucatnyi angol nyelvű albumuk jelent meg. Legnépszerűbb dalaik alapján íródott a Szép nyári nap musical.

Július 12., péntek

18.00 Lóci játszik-koncert a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja.

A Lóci Játszik zenekar története akkor kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a „Hadd legyek arról híres…” című lemezüket, sikeresen turnéztak a Margaret Islanddel közösen, tavaly fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak, hiszen megnyerték a Fonogram „Év Felfedezettje” címet és a Szigetes Fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is benne vannak a legjobb 8 között. Jelenleg épp nagyon boldogok. Aki egyszer elmegy egy Lóci-koncertre, az szinte egyből rajongóvá válik, és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein, személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor a Lóci Játszik.

19.00 Rudán Joe Akusztik Miskolcon, a Gárdonyi parkban

Rudán Joe

Vendég 19.00-tól az Ildi Rider Akusztik

Joe 1963. június 5-én született Pécsett. Már középiskolás korában basszusgitározott, illetve énekelt amatőr zenekarokban (Ewerrest, HGM, Morris, Singnál, Spirál, Jet, Candy, Alfa, Griff). 1988-ban alakult Coda nevű zenekara, mely elsősorban régi feldolgozásokat játszott (Led Zeppelin, Deep Purple), de saját számokkal is rendelkezik, ez a zenekar azóta működik. 1990-ben, amikor a Pokolgép együttes énekest keresett, akkor ajánlották őt Kukovecz Gábornak és Pazdera Györgynek, a Pokolgép akkori tagjainak, akik lejöttek Pécsre egy Coda-koncertre, ahogy meghallották a hangját rögtön elhívták a zenekarba zenélni. Ő ment is, azzal a feltétellel, hogy a Coda zenekart semmiképpen nem akarja feladni, hiszen ez az ő hobbija. 1997–2007 között a P. Mobil zenekarban is énekelt.

20.00 „Több mint klezmer” Sabbathsong Klezmer Band koncertje a Tokaji Fesztiválkatlanban

Vendég Beke Farkas Nándor és Lisztes Jenő.

Ezen az estén a jól ismert héber dalok magyar nyelvű klezmer változata mellett, új héber és jiddis nyelvű dallamok is felcsendülnek. Masa Tamás és zenekarához két nagyszerű muzsikus is csatlakozik: Beke Farkas Nándor a 100 Tagú Cigányzenekarból és a virtuóz cimbalomművész, Lisztes Jenő, aki tehetségével meghódította a világ legrangosabb koncerttermeit is. Műsorukban a zsidó és roma zenét ötvözik, melyek között olyan slágerek is felcsendülnek majd, mint a Monti csárdás, az Ocsi csornüje, a Dva gitara, a Bai mir bistu sejn és részletek a Hegedűs a háztetőnből.

21.30 A Punnany Massif együttes koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja.

A Punnany Massif 2003-ban alapított magyar hiphopzenekar. Műfaja önmeghatározása szerint társadalom-funk. A két alapító tag, Felcser Máté és Farkas Roland 1994-ben találkozott először. A zenekar megalakulása előtt a Kész Face partisorozat, és ugyanezen a néven futó rádióműsor házigazdái és előadói voltak. 2003-ban FankaDeli megkeresésére készült volna egy közös szám „Wolfie”-val a Minden kincsem című FankaDeli-lemezre, majd ezt követően egy egész szólólemez. Két hónapos közös munka után FankaDelivel megszakadt a munkakapcsolat, de közben kiderült, hogy RendbenMannel annyira jól tudnak együtt dolgozni, hogy ketten megalapították a Punnany Massifot.

Július 13., szombat

18.30 Rácz Gergő és zenekara koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

Rácz Gergő Fotó: Herman Péter

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja.

Rácz Gergő 11 évesen kezdett el gitározni a 18. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskolában. Első komoly zenei megmérettetése 15 éves korában az Országos Zeneiskolai Gitárverseny volt, ahol muzikalitásának és precíz technikájának köszönhetően első helyezést ért el. 1995-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klasszikus gitár szakára.

20.00 „Öröm dalok” – a Sabbathsong Klezmer Band és Oláh Gergő közös koncertje a Tokaji Fesztiválkatlanban

A tradicionális kelet-európai klezmer zenét játszó Sabbathsong Klezmer Band repertoárjában hászid, jiddis, izraeli dalok, hóra és örmény dallamok, jazz, keringő, roma muzsika is felcsendül, mindezek tökéletes egységben.

Táncra perdítő muzsikájukhoz Oláh Gergő az X-Faktor harmadik szériájának győztese csatlakozik, akivel együtt éneklik a legszebb izraeli dalokat, valamint Gergő dalaiból is szemezgetnek, természetesen “klezmeresített” változatban.

21.00 A Quimby együttes koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. Mol Triatlon Nagyhét programja.

A Quimby magyar alternatívrock-együttes. Epikus, sanzonos hangvételű dalok, expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi, melyet helyenként népi elemekkel fűszereznek.

Július 14., vasárnap

21.00 A Wellhello együttes koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. Mol Triatlon Nagyhét programja.

A Wellhello 2014-ben alapított zenekar, tagjai az ismert magyar rapper, Fluor Tomi és az énekes-dalszerző, Diaz. A formáció a Rakpart című dalával lett ismert, megjelenését követően egyből a sláger- és a rádió játszási listák élére került.[1] Első albumuk 2015 márciusában jelent meg és egy nap alatt az első helyen nyitott az iTunes charton, ezt követően az együttes pedig egy közel száz állomásból álló turnéra indult Elnöki Tour néven…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában