Videó

2021.05.11. 18:00

Gary Moore dalának varázslatos feldolgozása szólt a Bükkben

Gabreal Sounds művésznéven készítette el dr. Soós Gábor hegedűművész a The Loner című Gary Moore nóta feldolgozását: gitáron és elektronikus hegedűn szólal meg az instrumentális dal.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Nem csak a feldolgozás, a kivitelezés sem mindennapi. Azon felül, hogy a képzett zeneművész mindkét hangszer mestere, így ő játszik mind gitáron, mind hegedűn, a dalhoz készült videóklip lélegzetelállító helyszíneken készült, javarészt drónnal.

– Ez a dal régi kedvencem. Úgy éreztem, erősen megmutatja azokat az érzéseket, amiket az elmúlt karantén-év pakolt ránk. Másrészről régóta szerettem volna bemutatkozni a két kedvenc hangszeremen egyszerre. Úgy gondolom, viszonylag kevesen művelik a kettőt egyforma igényességgel, tehát mindenképpen kuriózum, nemcsak Miskolcon – árulta el a sokoldalú művész, miért esett a választása erre a dalra.

Az álca: adjunktus

Dr. Soós Gábor hegedűművész, a Miskolci Egyetem adjunktusa – de ez csak álca, mint mondja. Gabreal Sounds „fedőnév” alatt 2016 óta zenél, négy lemeze jelent meg, és készül az ötödik. Mondhatni, rétegzenében utazik, ezzel a projekttel electro-ethno-ambient-soundtrack jellegű muzsikát szerez. Emellett gitározik a Jam Fix Rock Band-ban, de tagja a crossover zenéket játszó, vonósnégyesből és ütősből álló Anima Groupnak is.

A The Loner feldolgozás képi megvalósítása Baranzó Péter és fia, Balázs munkája. A helyszíneket Gábor javasolta, a videó nagy része Magos-kőnél és a szentléleki Látóköveknél készült, de látszik a kisvasút vonala is a klip végén.

Benyomások a Szeletából

– Mindenképpen a Bükkben szerettem volna forgatni, mert rengeteg saját dalomat inspirálta, és úgy éreztem, Gary Moore dalának is „jól állna” – árulta el Gábor, ahogy azt is, mik a tervei a közeljövőre nézve.

– Június 16-án jelenik meg egy synthwave lemezem Printed reality címmel, aztán folytatnám a hegedű-gitár feldolgozásokat, valamint írtam egy egészen különleges művet a Szeleta-barlangban szerzett benyomásaimról. A Jam Fix Rock Banddel is rögzítünk új, saját dalokat, amikhez klipet is szeretnénk. Sohasem tudok unatkozni, szerencsére! – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!