Bulvár-celeb

2023.06.15. 11:55

Nagy bajban Árpa Attila, börtönt kértek rá a kábítószeres ügyében

Eddig úgy tűnt, pénzbüntetéssel megússza.

Forrás: TV2

2019-ben robbant ki Árpa Attila drogbotránya, ám hiába hoztak ítéletet pár hónappal ezelőtt, úgy tűnik, az ügy végére mégsem kerülhet pont.

A Fővárosi Törvényszék a kokainnal és ecstasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A három művészeti tevékenységet végző bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek, őket 1 500 000 forint, illetve 840 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta, harmadik társukat pedig kábítószer-birtoklás vétsége miatt megrovásban részesítette.

Árpa ekkor fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem találták bűnösnek, felmentették az eredeti vád alól. Fogyasztásért, birtoklásért ítélték el, kábítószer-kereskedelemért nem. Attila pénzbüntetést kapott.

A Fővárosi Ügyészség most súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta az ügyben, amiről közleményt is kiadtak. 

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a művészvilágba bejáratos kábítószer-terjesztővel szemben súlyosabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg három művész bűntársával szemben 

forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapításáért és súlyosbításul végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában