Hajdú-Bihar

2013.02.13. 11:14

Az egyetem nyáron is vár

Debrecen - Az intézmény csatlakozott a szerte a világban nem ismeretlen gyakorlathoz.

Debrecen - Az intézmény csatlakozott a szerte a világban nem ismeretlen gyakorlathoz.A nyári egyetem független a Debreceni Egyetemtől, másrészt viszont szerves része, hiszen a szakmai potenciálját az intézmény oktatói adják. Komoly áldozatot hoznak, hogy évről évre megszervezzék, idén pedig hiánypótló kezdeményezéssel próbálják "felfuttatni" - hallhattuk Fábián István rektortól.

A nyári hónapokban - a magyarul tanulókat leszámítva - kiürül az épület, ez azonban megváltozhat 2013-ban, mert 8 témában lehet az intézmény nyári tanfolyamaira jelentkezni. A korábbi évekből ismerős Modern Magyarország kurzus mellett zenetörténetet és klinikai pszichológiát is tanulhatnak a diákok. Olyan, debreceni vagy hazai specifikumú témákat választottak, amelyekért valóban ideutazik a külföldi hallgató.

Egyelőre angol nyelven folyik majd az oktatás, de bíznak a magyar hallgatók csatlakozásában is - mondta Szaffkó Péter ügyvezető. - Úgy éreztük, kiváló teret adhatnak a nyári kurzusok arra, hogy egy-egy téma iránt érdeklődők Debrecenben találkozzanak, és ha a résztvevők több országból érkeznek, az csak a Nyári Egyetem alapvető szellemiségét erősíti - tette hozzá az ügyvezető.

HBN-BB


A következő témákban lehet nyári tanfolyamokra jelentkezni: 

- Modern Magyarország – magyar történelem és kultúra a 19-20. században

- Magyarország rejtett kincsei: természeti és kulturális látnivalók

- Az élet molekuláris logikája

- A magyar film a kommunista és posztkommunista érában

- Klinikai pszichológia és tesztelés

- A magyar és magyarországi útleírások történelmi és irodalmi áttekintése

- Az ismeretlen Erdély: legendák és tények

- Magyar zenetörténet: egy nemzet sokszínű története

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!