Hajdú-Bihar

2013.02.16. 15:08

Lát fantáziát az együttműködésben a thaiföldi nagykövet

Debrecen - A DEKOM orvoscsoportja és karitatív szervezete közreműködésével keres kapcsolatokat Debrecennel.

Debrecen - A DEKOM orvoscsoportja és karitatív szervezete közreműködésével keres kapcsolatokat Debrecennel.

Annak idején, 2011-ben többször is részletesen beszámoltunk a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja, a DEKOM thaiföldi missziójáról, amikor az árvíz sújtotta Bangkokban nyújtottak segítséget a lakosságnak. Karitatív tevékenységük mély nyomokat hagyott az ottani emberekben, akik közül Sompong Sanguanbun újra kapcsolatba került Magyarországgal, három hónapja nevezték ki a királyság nagykövetének. Már önmagában ez is elegendő lett volna az ország második legnagyobb városában egy vizithez, de a nagykövet a DEKOM-on keresztül szeretette volna megismerni a város nyújtotta lehetőségeket.

Mint kérdésünkre elmondta, egy konkrét uticéllal érkezett Debrecenbe, pénteken találkozott Tóth Péterrel, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete elnökével, hogy a magyar és thai gazdák tenyésztési együttműködéséről tárgyaljanak. Szombaton az egyetemre látogatott, ahol előbb Fábián István rektorral találkozott, majd a DEKOM elnöke, dr. Késmárky András mutatta be egyesületüket, illetve a 2003 óta szerte a világban végzett tevékenységüket, külön részletezve a thaiföldi eseményeket. Ezt követően a dr. Édes István professzor, az Auguszta Klinikák igazgatója vezette körbe a vendégeket a különböző osztályokon. A thaiföldi nagykövet nagy érdeklődéssel szemlélte a legmodernebb gyógyászati eszközökkel felszerelt klinikát. A látottakról kérdezve elmondta, meggyőződhetett róla, hogy a Debreceni Egyetem jelentős oktatási és egészségügyi centrum, és lát lehetőséget a későbbi együttműködésre, mint ahogyan a város vezetőivel való találkozás is ezt ígéri számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!