Hajdú-Bihar

2011.09.22. 18:44

Lyuk a debreceni költségvetésben

Debrecen - Az ingatlanértékesítés tervezett bevételei jelentősen elmaradtak a várttól.

Debrecen - Az ingatlanértékesítés tervezett bevételei jelentősen elmaradtak a várttól.

Vita nélkül fogadta el az Önkormányzat I. féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatót a debreceni képviselő-testület a csütörtöki közgyűlésen.

Kósa Lajos polgármester legfontosabb problémaként a 3-4 milliárd forintos bevétel elmaradást jelölte meg, mely elsősorban abból ered, hogy a nagy értékű ingatlanok (kiemelten a Víg mozi, a Bartók terem és a volt megyei könyvtár épülete) nem találtak vevőre. A pénzügyi terv egyéb részleteiben időarányosan teljesült. A hiány „befoltozására” az önkormányzat többek között megvizsgálja, mely kötelezettségeit halaszthatja a jövő évre, illetve szóba került a város mintegy 800 millió forintos részesedése az egészségügyi holdingban, mint lehetséges követelés a tervezett állami kézbe vétel során.

Ingyenesen a Waldorf iskola használatába adták a volt Eötvös utcai iskola épületének Kút utca felőli részét. Kőszeghy Csanád Ábelnek (Jobbik) egy minimális bérleti díj kiszabását felvető kérdésére a polgármester azt felelte: a városvezetés elve, hogy eltekint a bérleti díjtól, amikor valamely intézményének fenntartására, az abban történő oktatási feladatok ellátására köt megállapodást.

A képviselők építési változtatási tilalmat rendeltek el a Csónakázó-tó környékére, jelzálog-bejegyzésekhez járultak hozzá és belepillantottak a DEHUSZ gazdálkodásába is.

HBN-SzT


Debrecen – Sport és közmunka is szerepelt a debreceni közgyűlés napirendjén.

Debrecen – A DEHUSZ Nonprofit Kft. idei első félévi egyszerűsített beszámolója kapcsán Kovács Lászlóné, a gazdálkodási főosztály vezetője elmondta, hogy a korábbi problémás időszak után kimutathatóan csökkentek a Nkft. rezsiköltségei, rendben vannak az elszámolásai, követhető a gazdálkodása. A képviselők részéről elhangzott, hogy a közmunkások tevékenysége látható a város rendezettebbé válásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!