Hajdú-Bihar

2011.09.15. 16:58

Gazdát cserél az autószalon Debrecenben

Debrecen - Az új tulajdonos a jövő héttől bérelt munkaerővel folytatja a tevékenységet a VW-Audi márkakereskedésben.

Debrecen - Az új tulajdonos a jövő héttől bérelt munkaerővel folytatja a tevékenységet a VW-Audi márkakereskedésben.

Szerdán bezárt a Mikepércsi úton lévő Volkswagen-Audi márkakereskedés, ami információink szerint a jövő héttől már új tulajdonossal működik tovább.

Csirkés Sándor, a szalont eddig működtető Franco Kft. ügyvezető igazgatója értesülésünket megerősítve elmondta: a vevő egy békéscsabai gépjármű-márkakereskedő, aki a jövőben bérelt munkaerővel kívánja üzemeltetni a debreceni szalont. Kérdésünkre, hogy mi lesz az ott dolgozó mintegy 45 ember sorsa, Csirkés Sándor azt válaszolta, hogy tudomása szerint kevesebb létszámmal ugyan, de velük üzemel tovább a ház. A Franco Kft.-nél a végelszámolási eljárás folyamatban van, mint megtudtuk, a tulajdonos Csirkés-család a jövőben gépjármű-javítással kíván foglalkozni.

Az elmúlt néhány év megrostálta a debreceni gépjármű-márkakereskedéseket. Van olyan egykori Opel-szalon, ahol ma festéket árulnak, a Chevrolet helyén fürdőszoba-berendezések kaphatók, a régi Ford-szalonban alkatrészeket forgalmaznak, az egykori Daewoo épületében pedig bútorok kaphatók.

HBN-PA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!