Hajdú-Bihar

2011.09.21. 17:34

A waldorfosok kerülhetnek az Eötvös utcai iskolába

Debrecen - A döntéssel megoldódhatna kilencvenegy gyerek kényelmesebb elhelyezése.

Debrecen - A döntéssel megoldódhatna kilencvenegy gyerek kényelmesebb elhelyezése.

Ha a csütörtöki városi közgyűlés megszavazza, még idén beköltözhet Debrecenbe a jelenleg Kismacson működő, de évek óta helyszűkével küszködő Napraforgó Waldorf Iskola. Az intézmény 2004-ben kapta használatba a kismacsi ingatlant, de a szerződés jövőre lejár – derül ki az előterjesztésből.

A waldorfosoknak a megszüntetett Eötvös Utcai Általános Iskola üresen álló épületei közül hármat engednének át ingyen (a tanintézmény augusztus elsejével beolvadt a Bolyai általános iskolába). Az előterjesztés értelmében a waldorf iskolát fenntartó „Jó Ritmus” Művészeti Nevelésért Alapítvány 15 évre kapná meg a Kút utca felőli ingatlanokat, amelyeket csak az általa vállalt oktatási-kulturális célokra használhat, és természetesen állja a működtetés költségeit.

Új távlatok

A közgyűlés jóváhagyása megoldaná a helyproblémáinkat, hiszen a nyolc évfolyamunk közül többet is konténer-tantermekben kellett elhelyezni, lévén egy kicsi iskolában működünk – mondta el a Napló érdeklődésére Gondáné Paszternák Klára, az intézmény megbízott képviselője. Az Eötvös utcai épületekben végre szaktantermeik is lehetnének például a kézműves vagy az euritmia (a tánc egy formája) órákhoz. Továbbá megnyílna a lehetőségük arra – folytatta a pedagógus –, hogy újra indulhasson a felfüggeszttett gimnáziumi oktatás, amelyhez „nem voltak adottak a strukturális feltételek”.

A kismacsi intézményben jelenleg 91 gyermek tanul, szüleiknek, de a pedagógusoknak is nagy könnyebbséget jelentene, ha megszabadulnának attól a tehertől, amit a tanulók kiszállítása jelent.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!