Hajdú-Bihar

2010.10.31. 21:38

Idősek tisztelete Körösszegapátiban

<p>Negyedik alkalommal így ősszel a helyi képviselőtestület meghívására szépkorú nők és férfiak gyülekeztek az iskola szépen feldíszített tornatermébe.</p>

A polgármesteri hivatal gondoskodott a mozgásukban korlátozott idős embereknek az ünnepségre való oda és visszaszállításáról.

Tarsoly Attila polgármester üdvözölte azokat az embereket, akik megfáradva, kiérdemelték a községben élők megbecsülését. Megérdemlik a gondoskodást, a megbecsülést, amit nap, mint nap kapnak a fiatalabbaktól.

Kovács Zoltán a Megyei Önkormányzat vezetőinek az üdvözletét tolmácsolta, majd a helyi nyugdíjas klub tagjainak ajándékot adott át.

Tiszteletét tette a Hajdú-Bihar megyei Nyugdíjas szervezetek elnöke, Molnár Ferencné is. Öröm tapasztalni – mondta, hogy Körösszegapátiban ily módon törődnek az itt élő szépkorúakkal. Ezt igazalja ez a szép rendezvény is, melyen megközelítően kétszáz fő jelent meg.

Ezek után Tarsoly Attila polgármesternek az „idősbarát polgármester” elnevezésű emlékplakettet adományozta.

A polgármester mindennapos munkavégzése során folyamatosan figyelemmel kíséri a községben élő idős emberek életét. Több olyan intézkedést valósított meg, mely kellemesebbé teszi az itt élők mindennapi körülményeit.

Tevékenysége óta minden évben megrendezik az idősek tisztelete rendezvényt. 

Több esetben megjelenik a klub foglalkozásain, szívesen elbeszélget az idős emberekkel.

Elkíséri a nyugdíjas klub tagjait a különböző rendezvényekre.

Ezután a szépkorú emberek közül az alábbiakat köszöntötték és ajándékozták meg:

Ötven éves házassági évforduló alkalmából Berke József és Berke Józsefné, továbbá Szónya Sándor és Szónya Sándorné , virágcsokrot és ajándékcsomagot kaptak.

Hasonló szép elismerés illette Takács Jánost és feleségét a hatvan éves házassági évforduló alkalmából.

Nyolcvanöt évesek lettek az idei évben: Bói Elek, Márton Izabella és Berke Julianna.

A település legidősebb emberei: Körmösdpusztán Kura Ferencné 89, nagy Zsigmond 91 éves. Körösszegapátiban Szűcs Józsefné 91, Zima Viktor 89 éves. Ők mindannyian értékes ajándékcsomagot kaptak, melyet a polgármester úr adott át nekik.

A rendezvényt emlékezetessé tették a helyi iskola tanulói verses összeállításukkal, melyet Drágulyné Teberán Mária tanítónő tanított be.

 Az iskola különböző korú táncos lábú lányai és fiai magyar és román táncot mutattak be Kanalasné Harasztosí Judít vezetésével.

Fellépett a helyi nyugdíjas klub és a Harmónia énekkar is. Ők kellemes katonadalokat és népdalcsokrot adtak elő, melyet a jelenlévők vastapssal jutalmaztak.

Mindezek után következett az ízletes ebéd, melynek utolsó fogása egy hatalmas torta volt.

A képek az „idősek tisztelete” című rendezvényen készültek

                                                                                        (Foto: Vmirjáncki József)

Körösszegapáti, 2010. október 29.

Vmirjáncki József

                         

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!