Friss hírek

2010.09.04. 19:50

228 rajz és festmény született a 24 órás művészeti maratonon

<p>187 hivatásos és amatőr művész valamint pszichiátriai beteg festett 24 órán keresztül a fővárosi Psychart 24 elnevezésű rendezvényen. A pénteken déltől szombaton délig tartó művészeti maratonon 228 rajz és festmény született, összesen 25 kiló festék és 400 ecset "fogyott". A Psychart 24 célja a szervezők, a Budapest Art Brut Galéria szerint az volt hogy megismertesse a nagyközönséggel a pszichiátriai betegségekben szenvedők látásmódját, csökkentse a velük szembeni diszkriminációt</p>

Az eseményen valamennyi résztvevő egy kitűzőt viselt, amelybe kizárólag a keresztnevüket írták, így a helyszínen senki, maguk a szervezők sem tudták, ki érintett, ki nem valamilyen pszichiátriai betegségben. A szervezők ezzel is ki akarták fejezni, hogy a művészet és alkotás szépsége független az egészségi állapottól.

Simon Lajos, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika docense, az esemény egyik szervezője korábban azt mondta: az elkészült legjobb művelből szeptember 21-től kiállítás nyílik az Art Brut Galériában.

Ezek is érdekelhetik