Friss hírek

2010.08.04. 13:21

Mulasztást tárt fel a belső vizsgálat a pécsi vakbélgyulladásos férfi esetében - fegyelmi eljárás indult

<p>Többrendbeli mulasztást állapított meg a belső vizsgálat, amit a vakbélgyulladás miatt elhunyt beteg halálával kapcsolatban rendeltek el a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában - mondta el Endrei Dóra, az intézmény főigazgató-helyettese. A belső vizsgálat alapján a főigazgató fegyelmi eljárás lefolytatása mellett döntött, amelynek célja annak kiderítése, hogy a mulasztások vezettek-e a tragédiához. A fegyelmi eljárás végéig a belső vizsgálat részleteiről, így a a mulasztásokról sem ad bővebb tájékoztatást a klinikai központ - közölte Endrei Dóra.</p>

A Független Hírügynökség július végén számolt be arról, hogy egy későn felfedezett vakbélgyulladás okozta egy 20 éves férfi halálát a Pécsi Tudományegyetem 400 ágyas klinikáján. Az apa szerint a klinika felelős a fia halálárért, mert ha az ügyeleten időben felfedezik a betegséget, időben megműthették volna.

Az apa szerint az volt a gond, hogy az ügyeleten szakorvos helyett csak "szakvizsga nélküli gyakornok" látta el a fiát.

A PTE Klinikai Központ klinikai főigazgatója, Kollár Lajos a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: valóban rezidens is vizsgálta a fiatalembert, de a dokumentáció alapján a leleteket szakorvos állította ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!