Friss hírek

2009.11.11. 15:54

ÚJINFLUENZA - MDF: Zárják le magyar-ukrán határ

<p>A magyar-ukrán határszakasz lezárására szólítja fel a kormányt az MDF a szomszédos országban terjedõ újinfluenza-járvány miatt. A párt emellett azt is javasolja, hogy a határ közelébe telepítsenek mobilpatikákat, hogy a hozzánk érkezõ határon túli magyarok vagy külföldiek gyógyszerhez, vitaminhoz jussanak.</p>

Az ukrajnai influenzajárvány terjedése miatt az MDF felszólítja a kormányt, hogy - Szlovákiához hasonlóan - zárja le a magyar-ukrán határszakaszt. Elképzelésük szerint annak, aki át akar kelni, hõkamerás ellenõrzésen kellene átesnie.
A párt a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében emlékeztet, hogy az ukrán egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kezdete óta a kór már 155 halálos áldozatott szedett és csak az elmúlt napon 11-en vesztették életüket. Különös aggodalomra ad okot az MDF szerint, hogy a vírus leginkább a határainkhoz közel fekvõ nyugat-ukrajnai megyékben pusztít.

A párt azt is kiemeli, hogy a határzár semmiképpen sem akadályozhatja a gyógyszerért hozzánk érkezõk határon túli magyarokat és külföldieket. Ezért azt kezdeményezik, hogy a kormány küldjön a határ menti övezetbe mobilpatikákat, ahol vitaminokat, maszkokat és oltóanyagot lehet kapni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!